Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи працюватимуть курорти на Новий рік

  • 26.11.2021, 19:55
  • 549

Для вакцинованих громадян на Новий рік гірськолижні курорти будуть працювати

Про це, як повідомляє Інтерфакс-Україна, сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

«Згідно з постановою № 1236, яка регулює карантинні обмеження, у нас у „червоній“ зоні заборонена робота підіймачів, але до вакцинованих ця заборона не застосовується. Ми вже почали говорити з зимовими курортами про режим — яким чином тут забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства», — повідомив Кузін.

Він також зазначив, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на підіймачах складно, тому за пропозицією бізнесу може бути введена певна верифікація на вході в готель або на пункті прокату спортивного спорядження.

«Там турист буде верифікуватися, показувати свої документи про ПЛР-тест або сертифікат, йому на спортивний одяг наклеюють спеціальну наліпку, яка матиме індивідуальний номер і за якою людину можна буде ідентифікувати у випадку спеціальної перевірки. Крім того, буде створена спеціальна база цих номерів», — додав заступник міністра охорони здоров'я.

Зараз, за словами держсанлікаря, опрацьовується механізм для того, щоби не створювалися черги. Він має бути зручним не лише для туристів, а й для тих, хто здійснює перевірки сертифікатів, зокрема для Національної поліції.

Читайте також: Локдаун у Львові продовжили до 13 грудня

Схожі новини