Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові триває акція «16 днів проти насильства»

  • 25.11.2021, 19:35
  • 542

Упродовж двох тижнів у місті та області відбуватимуться тематичні заходи. Вони нагадують, що будь-які форми насильства, зокрема проти жінок, є порушенням прав людини

Зокрема, сьогодні у центрі Львова посадили калину.

Фото висадки дерев із сайту «Суспільне»
Фото висадки дерев із сайту «Суспільне»

Загалом там висадили 16 кущів калини. Кожен символізує день акції.

«Символічно, тому, що калина — як символ жінок, символ України. Ця калина буде рости в місті, ми залишаємо тут свою табличку — і люди, які будуть милуватися цією калиною, будуть розуміти, чомуця калина була висаджена, і будуть мати можливість долучитися до протидії насильству», — розповіла заступниця голови центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало.

Традиційно у перший акції будівлю Львівської облдержадміністрації підсвітили символічним помаранчевим кольором.

Фото із сайту Львівської ОДА
Фото із сайту Львівської ОДА

«Можна прикинутися, що проблеми насильства у суспільстві не існує, але насправді, усі ми розуміємо, що зараз ця тема вкрай важлива. Сьогоднішня акція дає змогу мобілізувати усіх причетних до проблеми, щоб в результаті знайти ті шляхи, які допоможуть одне одному її вирішити. Це стосується як громадських організацій, вищих навчальних закладів, Національної поліції, так і департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації. Головне у цій справі — не залишатись осторонь», — наголосив заступник голови ЛОДА Віталій Загайний.

Нагадаємо, що акція «16 днів проти насильства» триватиме до 10 грудня.

«Кожного року ми закликаємо наших громадян не бути байдужими. Навпаки, віримо, що такі акції змусять людей більше співчувати та співпереживати жертвам домашнього чи будь-якого іншого насильства. Адже ці люди серед нас — це наші сусіди, наші близькі чи просто знайомі. Саме шляхом емоційної підтримки суспільство навчиться діяти більш практично. Звісно, хочеться, щоб днів, присвячених протидії насильству було набагато більше ніж 16, до прикладу — усі 365», — сказала Марта Чумало.

«Можна прикинутися, що проблеми насильства у суспільстві не існує, але насправді, усі ми розуміємо, що зараз ця тема вкрай важлива. Сьогоднішня акція дає змогу мобілізувати усіх причетних до проблеми, щоб в результаті знайти ті шляхи, які допоможуть одне одному її вирішити. Це стосується як громадських організацій, вищих навчальних закладів, Національної поліції, так і департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації. Головне у цій справі — не залишатись осторонь», — відзначив Віталій Загайний.

Нагадаємо, що акція «16 днів проти насильства» триватиме до 10 грудня. Упродовж цього часу по всій Україні заплановані чимало тематичних заходів.

«Кожного року ми закликаємо наших громадян не бути байдужими. Навпаки, віримо, що такі акції змусять людей більше співчувати та співпереживати жертвам домашнього чи будь-якого іншого насильства. Адже ці люди серед нас — це наші сусіди, наші близькі чи просто знайомі. Саме шляхом емоційної підтримки суспільство навчиться діяти більш практично. Звісно, хочеться, щоб днів, присвячених протидії насильству було набагато більше ніж 16, до прикладу — усі 365», — сказала заступниця голови Центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало.

Читайте також: В Україні з’являться мобільні групи з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА»: перша запрацює у Львові

Схожі новини