Передплата 2024 «Добрий господар»

Європейський регулятор схвалив вакцину Pfizer для дітей

  • 25.11.2021, 18:15
  • 473

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендує використовувати пререпарат Pfizer/BioNTech для вакцинації дітей від 5 до 11 років

Про це йдеться на сайті регулятора.

Доза вакцини для дітей 5−11 років буде меншою, ніж для дітей від 12 років — 10 мкг у порівнянні з 30 мкг. Щеплення робитимуть двічі у м’язи надпліччя з інтервалом у три тижні.

Дослідження, у якому взяли участь діти, довело, що реакція імунітету на нижчу дозу вакцини (10 мкг) у цій віковій групі була порівняно такою ж, як і реакція на більшу дозу (30 мкг) у людей 16−25 років.

Під час дослідження ефективність вакцини становила 90,7%, однак реальний показник ефективності може коливатися від 67,7% до 98,3%.

Побічні ефекти у дітей від 5 до 11 років подібні до тих, що й в інших вікових групах: біль, почервоніння або набряк у місці ін’єкції, біль у м’язах та озноб, втома, головний біль. Як зазначили в EMA, ці ефекти зазвичай легкі або помірні та минають протягом кількох днів після вакцинації.

Агентство зробило висновок, що переваги використання Pfizer для дітей від 5 до 11 років переважають ризики ускладнень — особливо для тих, у кого є супутні захворювання.

Тепер регулятор надішле свою рекомендацію до Європейської комісії, яка ухвалить остаточне рішення.

Читайте також: У ЄС хочуть змінити правила подорожей: деталі

Схожі новини