Передплата 2024 ВЗ

Аби ворог не застав зненацька: у Львівській міській раді займуться територіальною обороною

Через цілком реальну небезпеку російської збройної агресії у Львівській міській раді створили підрозділ, який займатиметься територіальною обороною міста

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення перейменували на управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. Про це повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич на сесії під час представлення відповідної ухвали ЛМР.

Відтак сесія прийняла ухвалу «Про внесення змін до ухвал міської ради від 04.02.2021 № 32 та від 08.07.2021 № 1081». Депутати внесли у ці ухвали зміни про розмежування повноважень, враховуючи норми закону про національний спротив.

«Росія вже не вперше збирає на кордоні критично велику кількість військ та техніки, — сказав під час сесії міський голова Львова Андрій Садовий. — Ми не можемо продовжувати удавати, що все ОК і нічого не відбувається. Сьогодні ми на сесії проголосували ухвалу, яка започаткує ґрунтовні зміни в управління безпекою у нашому місті. Ми реформуємо наше профільне управління з питань надзвичайних ситуацій, яке долучиться також до тісної співпраці з територіальною обороною».

У мерії працюватимуть щодо штатного розпису, кількості працівників та функціоналу нового управління. За словами Андрія Садового, прийнятий закон про національний спротив передбачає фінансування з 2022 року. Однак цей закон потребуватиме корегування з точки зору нинішніх реалій і місто Львів має бути ініціатором цього процесу. «Я би дуже хотів, щоб наступний рік був для нас пріоритетним у плані територіальної оборони, — сказав мер. — Наше завдання як країни зараз — вижити».

Читайте також: «Путін демонструє світові, що для нього війна не є чимось неприйнятним…»

Схожі новини