Передплата 2024 «Добрий господар»

Шептицький стане патроном Львова

  • 25.11.2021, 14:45
  • 753

У Львові ухвалили десятирічну програму вивчення та популяризації постаті Митрополита

Митрополит Андрей Шептицький. Фото: Фотографії Старого Львова
Митрополит Андрей Шептицький. Фото: Фотографії Старого Львова

Про це йдеться на сайті НТА.

Митрополита Андрея Шептицького хочуть проголосити новим патроном Львова у межах десятирічної програми промоції на вивчення його постаті та діяльності.

Відповідну ухвалу про «Про проголошення 2022−2031 років десятиліттям досліджень і промоції постаті митрополита Андрея Шептицького» сьогодні, 25 листопада, підтримали на сесії Львівської міської ради.

Її ініціаторами та авторами є представники всіх фракцій у раді.

«Міська рада виступає з такою ініціативою, щоб популяризація постаті Митрополита Андрея йшла від усіх нас, а не лише від Церкви. Бо його ідеї стосуються сучасності, вони стосуються всіх нас», — наголосив під час сесії капелан ЛМР отець Павло Дроздяк.

Він вважає, що Митрополит заслуговує не лише згадок про нього під час відзначення якихось окремих річниць чи просто встановлення пам’ятника.

«Якщо ми говоримо, що Андрей Шептицький є нашим Мойсеєм, то маємо популяризувати його думки, розвивати наші знання про нього через наукові праці. І це тривалий процес, який має тривати не рік і не два», — наголосив капелан.

«Шептицький є автором фундаментальної праці „Як будувати рідну хату?“, в якій залишив для нащадків дуже цінні поради. Він був відомий як щедрий меценат та успішний підприємець, перебував на засланні в імперській Московії та боровся проти тоталітарного совєцького режиму. У нинішній непростий час, коли триває московсько-українська війна, його мудрість та духовна сила нам особливо потрібні», — прокоментував рішення секретар ЛМР Маркіян Лопачак.

Депутати також підтримали ініціативу голови фракції «Європейська Солідарність» Петра Адамика про створення в Львівському архіві окремого відділу Андрея Шептицького.

Читайте також: На Яворівщині хочуть відновити костел, у якому хрестили Митрополита Андрея Шептицького

Схожі новини