Передплата 2024 «Добрий господар»

У зоні ООС 25 листопада 2021 року відбулися навчання

  • 25.11.2021, 11:45
  • 430

У Старобільському районі Луганської області відбулися навчання СБУ, у яких взяли участь представники ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції, Держспецзв’язку, прокуратури, та інших органів державної влади та місцевого самоврядування

Фото навчань із Facebook штабу ООС
Фото навчань із Facebook штабу ООС

«Служба безпеки України мала антитерористичні навчання у зоніоперації Об’єднаних сил. Цього разу у Старобільському районі Луганської області. Мета тренувань — перевірка готовності всіх суб’єктів боротьби з тероризмом до протидії можливим диверсіям та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час спецоперацій», — йдеться в повідомленні СБУ.

За легендою тренувань, умовні терористи проникли на територію слідчого ізолятора у Старобільську і захопили у заручники співробітників пенітенціарної установи. Злочинці вимагали звільнити людей, яких взяли під варту. Оскільки вимогу «терористів» не було виконано одразу, то їхні спільники вчинили «диверсію», підірвавши міст через річку Айдар.

У результаті учасники ухвалили рішення про початок силової фази. Бійці Центру спеціальних операцій СБУ «А» нейтралізували «терористів» і звільнили «заручників».

Тим часом вибухотехніки виявили закладені «вибухові пристрої» та знешкодили їх.

Інші учасники навчань оперативно відновили транспортне сполучення через річку, звівши понтонну переправу, і локалізували наслідки диверсії. Умовних диверсантів затримали.

Читайте також: Як минула доба на Донбасі

Схожі новини