Передплата 2024 ВЗ

Естонія посилить охорону білорусько-польського кордону

  • 25.11.2021, 10:45
  • 569

60 військовослужбовців Естонії вирушать на кордон Білорусі та Польщі, де триває міграційна криза

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на командувача Сил оборони Естонії генерал-лейтенанта Мартіна Херема.

«Міграційна криза на кордоні з Польщею свідчить, що деякі країни продовжують використовувати міграцію як зброю. Урок польської кризи полягає в тому, що міграційна зброя, яку Росія використовувала кілька років тому, все ще в деяких країн, і ми повинні бути готові до цього», — зазначив він.

Військові вирушать до Польщі наступного тижня. У команді будуть сапери, розвідники, спостерігачі та інтендантська служба. Вони займатимуться будівництвом та ремонтом прикордонних загороджень, підтримкою прикордонної служби та збройних сил Польщі.

Херем також повідомив, що відмова ЗМІ у допуску на польський кордон є не цензурою, а заходом безпеки — оскільки все, що транслюють на відкритому телебаченні, «ненавмисно відіграє роль розвідувального елемента для іншої сторони» і «та сторона вміє дуже добре це використати».

Коментуючи інформацію, що Росія може розпочати приймати мігрантів через аеропорт Пскова та перевозити їх до кордонів із Балтією, Херем зазначив, що «ця інформація не викликає побоювань».

Він упевненений, що «Сили оборони Естонії готові швидко відреагувати на можливу кризу».

Читайте також: Естонські військові будують огорожу на кордоні з Росією

Схожі новини