Передплата 2024 ВЗ

Італія готується до локдауну

  • 24.11.2021, 12:30
  • 612

Уряд Італії працює над новою постановою щодо карантинних обмежень. За інформацією італійських ЗМІ, йдеться про скорочення терміну дії ковід-сертифіката з 12 місяців до 9

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на видання Corriere della Sera.

У постанова йдеться, що допуск до закладів харчування і розваг матимуть тільки ті люди, які щеплені від коронавірусу або нещодавно перехворіли. Так у країні сподіваються уникнути загального закриття багатьох закладів, як під час попередніх хвиль епідемії.

Ймовірно, «локдаун для нещеплених» в Італії розпочне діяти або з 29 листопада, або з 6 грудня.

Також поки в уряді не домовились, чи такі правила будуть одразу чинні по всій країні, чи спершу вводити їх будуть у регіонах, де перевищені показники заражень.

В країні також обговорюють запровадження обов’язкової вакцинації для поліції та вчителів.

У постанові, можливо, з’явиться й пункт про скорочення терміну визнання ковід-сертифікату про щеплення — з 12 місяців до 9 місяців. Це може створити проблеми для українців, які їздять в Італію у справах або сподівались на туристичну мандрівку — оскільки в Україні вакцинацію бустерною дозою ще не розпочинали, а в багатьох людей, вакцинованих на початку кампанії, термін дії сертифіката завершиться через кілька місяців.

Читайте також: В Італії дозволили бустерну вакцинацію проти коронавірусу

Схожі новини