Передплата 2024 «Добра кухня»

Португалія заявила про закриття останньої вугільної електростанції

  • 23.11.2021, 12:55
  • 422

Ця подія мала відбутися у 2030 році

Португалія стала четвертою серед країн Європейського Союзу, яка відмовилась від цього виду викопного палива. Раніше Бельгія, Австрія та Швеція також повідомили про відмову від вугілля в галузі електрогенерації.

При цьому екологічна група Zero заявила, що електростанція Пего у центральній Португалії, яка використовувала вугілля, була другим за величиною джерелом викидів вуглекислого газу в країні.

Водночас існують побоювання, що електростанція, керована приватною групою Tejo Energia, може бути переведена на спалювання деревних гранул.

«Зараз завдання полягає в тому, щоб комунальні підприємства не припустилися помилки, замінивши вугілля викопним газом або біомасою», — сказала Катрін Гутманн, директорка некомерційної організації Europe Beyond Coal.

Президент Zero Франсіско Феррейра також зауважив, що відмова від вугілля заради переходу на гірший вид палива не є виходом із ситуації.

«Натомість слід зосередити увагу на швидкому нарощуванні наших потужностей за відновлюваними джерелами енергії — вітровою та сонячною», — наголосив він.

Читайте також: В Україну прибуло вугілля зі США

Схожі новини