Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Європарламент і ООН просять Bellingcat надати матеріали розслідування “вагнергейту”

  • 21.11.2021, 15:45
  • 580

Європарламент та Організація об’єднаних націй звернулися до міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat з проханням надати матеріали розслідування “вагнергейту” як прямого доказу участі Росії у війні на Донбасі

Як повідомляє Еспресо. TV, про це розповів головний редактор видання «The Insider» Роман Доброхотов.

«На мій погляд, згідно з тим, як була організована спецоперація затримання бойовиків ПВК Вагнера, зі 100% вірогідністю літак з бойовиками мав приземлитися в Києві. Річ у тім, що, згідно з планом на посадку літака, який вже перебував би над територією України, було приблизно 20 хвилин. До того ж, якби диспетчер повідомив про примусову посадку, вірогідність того, що екіпаж літака відмовився б виконувати наказ дорівнює нулю. Тим паче, настільки мені відомо, екіпаж був проінформований», — розповів він.

Доброхотов також зауважив, що спецоперація щодо «вагнерівців» стала дуже важливою, оскільки в період підготовки до неї було зібрано чимало доказів прямої російської агресії проти України. Він додав, що після публікації розслідування «Belligcat» до них звернулись міжнародні організації з проханням надати матеріали як доказ участі РФ війни на Донбасі.

«Після того, як опублікували наше розслідування, до нас звернулись і представники Європейського парламенту й ООН з проханням надати матеріали розслідування, які пов’язані зі злочинами цих бойовиків в Україні, оскільки це має прямий зв’язок з Російською Федерацією. Це дуже важливі свідчення. І тепер, я думаю, що їх будуть використовувати як докази прямої участі РФ у війні на Донбасі», — наголосив Доброхотов.

Читайте також: Порошенко вимагає розслідувати «вагнергейт», поновити незаконно звільнених розвідників і покарати зрадників

Схожі новини