Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Індонезії померло слоненя, яке залишилося без частини хобота

  • 21.11.2021, 15:15
  • 463

Суматранське слоненя з Індонезії померло після того, як втратило половину хобота у пастці браконьєрів

Суматранське слоненя з Індонезії. Фото: AP
Суматранське слоненя з Індонезії. Фото: AP

Як повідомляє Associated Press, коли однорічну самку знайшли, вона була слабкою та мала пастку на майже повністю розрізаному хоботі.

Ветеринари намагалися врятувати слоненя. Йому ампутували половину хобота, однак через день після операції тварина підхопила інфекцію та померла.

Остаточну причину смерті мають встановити під час розтину.

«Ми зробили все можливе, щоб допомогти йому», — сказав голова Агентства зі збереження природних ресурсів Ачех-Джая Агус Аріанто, пише BBC.

Тварина була однією з останніх 693 диких слонів на острові Суматра. У 2014 році на острові було 1300 особин. Ці тварини перебувають під загрозою зникнення через вирубку лісів та браконьєрство.

У слонів-самців дуже цінні бивні, які продають на нелегальному ринку. Зоозахисники кажуть, що через пандемію коронавірусу випадки браконьєрства почастішали, оскільки мешканці острова полюють на тварин, аби хоч трохи заробити під час кризи.

Міжнародний союз охорони природи каже, що суматранські слони перебувають на критичній межі зникнення. За 25 років ці тварини втратили 69% територій для потенційного проживання.

Читайте також: Рада ухвалила закон про захист тварин: заборонені фотосесії та експлуатація

Схожі новини