Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кремлі прокоментували можливий наступ на Україну

  • 21.11.2021, 14:15
  • 649

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що він "не виключає спроб провокацій"

Про це пише ТАСС.

Як йшлося раніше, РФ сконцентрувала понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів з Україною. За даними українських розвідників, Москва готується атакувати Україну до кінця січня — початку лютого з різних напрямків. Розвідка США також заявила про такі плани Росії.

У Володимира Путіна назвали публікацію цієї інформації «істерикою» і звинуватили США у розповсюдженні такого повідомлення.

Зокрема, Пєсков заявив, що «не можна виключати» можливі провокації, які нібито можуть стати приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Про які саме провокації йдеться, він не уточнив.

«Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують (Москву — УП) у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно», — сказав він.

Також спікер Путіна озвучив погрозу, що спроби силової деокупації ОРДЛО матимуть «найсерйозніші наслідки».

«Україна, швидше за все, домагається чергової спроби розпочати силове вирішення своєї власної проблеми (йдеться про окупацію російськими гібридними військами частини Донбасу). Домагається цього, швидше за все, під прикриттям тих самих навчань НАТО, кораблів НАТО у Чорному морі, американських, британських солдатів у регіоні, яких стає дедалі більше», — сказав Пєсков.

Читайте також: Наступного року Путін планує напад на Україну, — розвідка

Схожі новини