Передплата 2024 ВЗ

Для кого на Канарах збудують нове місто?

Автори проєкту повідомили, що в новому місті замешкають жителі місцевостей Тодоке й Ла-Лагуна

На іспанському острові Ла-Пальма (Канари) вулканічна лава покрила вже понад тисячу гектарів. Фото Reuters.
На іспанському острові Ла-Пальма (Канари) вулканічна лава покрила вже понад тисячу гектарів. Фото Reuters.

У південній частині одного з іспанських Канарських островів, Ла-Пальми, побудують нове місто. У ньому поселяться люди, що позбулися свого житла внаслідок виверження вулкану Кумбре Вієха, що триває від 15 вересня.

Згідно з проєктом Cumbre Vieja, який уже затвердила влада розташованих в Атлантичному океані Канарських островів, нове місто збудують на площі 400 тисяч квадратних метрів. Про це повідомило іспанське видання La Razon. Проєкт, розроблений організацією «Платформа допомоги потерпілим від вибуху Cumbre Vieja», на терені нового міста спорудять 543 будинки. У них житимуть родини остров'ян, чиї будинки були знищені потоками вулканічної лави.

Автори проєкту повідомили, що в новому місті замешкають жителі місцевостей Тодоке й Ла-Лагуна. Крім житлових будинків, у новому місті на острові Ла-Пальма будуть також торговельні центри, кафе й ресторани, спортивний центр, поліклініка й костел.

Наразі більшість із 8 тисяч осіб, евакуйованих під час виверження вулкану Кумбре Вієха (евакуація розпочалася ще 19 вересня), перебувають у готелях або гуртожитках, наданих благодійними організаціями. Власті Канарських островів передали потерпілим від стихійного лиха лише п'ять будиночків, побудованих із збірних конструкцій. Найближчими днями будуть заселені ще 12 таких об'єктів.

Усього на острові Ла-Пальма потоки розжареної вулканічної лави знищили понад 2,7 тисячі будівель. Лава покрила вже понад тисячу гектарів території острова.

Читайте також: Байден помилував двох індичок

Схожі новини