Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Болгарії підтвердив своє висловлювання про "російський Крим"

  • 20.11.2021, 15:15
  • 553

Румен Радев повторив свої слова про "російський Крим", проте зазначив, що анексія таки була порушенням міжнародного права

Румен Радев. Фото зі сайту M.PRESIDENT.BG
Румен Радев. Фото зі сайту M.PRESIDENT.BG

Про це повідомляє канал bTV.

«Драми немає. Питання абсолютно зрозуміле. Анексія Криму — це порушення міжнародного права, але, як я говорив минулого вечора, є реалії в політиці. І зараз Крим належить Росії» — сказав Радев.

Також тему прокоментувала віцепрезидентка і кандидат на новий президентський термін у Болгарії Іліана Йотова.

«Ми вже тривалий час були частиною тих європейських лідерів, зокрема — пані Меркель і пана Макрон, які наразі за відновлення самітів ЄС-Росія, де ці питання мали б обговорити. На думку багатьох експертів і лідерів в Європі, ці зустрічі потрібно відновити. Все потрібно вирішувати за столом переговорів», — сказала Йотова.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радев, який балотуватиметься на другий термін, під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС — неефективними.

Через ці заяви МЗС України запросило посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева.

За даними МЗС, посол Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України і Криму як невід’ємної частини території української держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема — через участь Болгарії в роботі Кримської платформи.

Читайте також: МЗС України відреагувало на заяву президента Болгарії про «російський» Крим

Схожі новини