Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Український фільм здобув перемогу на найбільшому кінофестивалі Ірландії

  • 19.11.2021, 17:30
  • 611

Фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліни Горлової визнали найкращою документальною стрічкою

Про це повідомляє Держкіно.

«Цей дощ ніколи не скінчиться» — історія сім'ї 20-річного Андрія Сулеймана, яка переїхала до України через війну в Сирії. Однак, утікаючи від однієї війни, вони опинилися на іншій — на Донбасі. В Україні Андрій вступає у «Червоний Хрест».

Над фільмом працювали кінотворці з України, Латвії, Німеччини й Катару. Дебют стрічки в українському кінопрокаті відбудеться навесні 2022 року.

Раніше стрічка здобула перемогу «Найкращий повнометражний фільм» в конкурсі дебютів на найбільшому міжнародному фестивалі документального кіно IDFA у листопаді 2020 року в Амстердамі.

Також кіноробота перемогла на Festival dei Popoli у Флоренції. А в березні 2021 року фільм отримав спеціальну правозахисну нагороду від незалежної платформи Current Time на світовій конкурсній програмі Docudays UA.

У квітні 2021 року стрічка виборола головну нагороду кінофестивалю goEast у німецькому Вісбадені. У травні фільм здобув першість на міжнародному кінофестивалі документальних фільмів у Чехії.

Нещодавно «Цей дощ ніколи не скінчиться» потрапив у список творів на здобуття головної культурної нагороди України у 2022 році — Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Її номінантів оголосять наприкінці 2021 року.

Читайте також: Американський режисер зніматиме документальний фільм про Україну

Схожі новини