Передплата 2024 «Добра кухня»

"Нам приємно, що ви шукали класичні способи тиску на українські партії", - заява "Демократичної Сокири"

  • 19.11.2021, 14:02
  • 427

"Демократична Сокира" заявляє про здійснення СБУ провокації з метою тиску на організацію: Тепер відкриватимуть провадження, блокуватимуть роботу і проводитимуть обшуки

Організація «Демократична Сокира» заявляє про здійснення Службою безпеки України (СБУ) провокації з метою переслідування та здійснення тиску на політсилу. За словами організації, вночі декілька сайтів районних рад та ОТГ у Одеській області було зламано та розміщено там інформацію з логотипом і за підписом «Демсокири». Потім (все ще вночі) сайти повернуто до звичайного вигляду. Це, за словами «Демсокири», стане приводом для кримінального провадження і блокування діяльності організації.

Про це йдеться у заяві політичної ради «Демократичної Сокири».

«Шановна (у деяких випадках) Служба безпеки України! Ми розуміємо, що у вас є наказ зробити щось із „Демсокирою“, бо Єрмака, Баканова і Зеленського бісить будь-яка опозиція, особливо та, що приїздить у Конча-Заспу і палить там портрети президента у нього під будинком. Також ми розуміємо, що у вас лапки. Бо інакше не можна пояснити події цієї ночі. Сьогодні вночі декілька сайтів районних рад та ОТГ у Одеській області було зламано та розміщено там якусь нісенітницю з логотипом і за підписом „Демсокири“, зміни збережено, після чого сайти (все ще вночі) повернуто до звичайного вигляду. Це легко відслідковується за кешем Google та скріншотами сторінок, які о першій ночі з"явилися у Web Archive», — розповіли в організації.

«Тепер, як ми розуміємо, ви відкриватимете (чи вже відкрили) з цього приводу кримінальне провадження, блокуватимете роботу нашої організації і проводитимете обшуки де можна і де просто хочеться. Ми офіційно заявляємо — нам приємно, що ви шукали класичні способи тиску на українські партії — чорні грошові схеми, корупцію, зв’язки із злочинними угрупуваннями — але нічого не знайшли і змушені вдаватися до прогресивніших форм тиску. Але нас, як громадян України, розчаровує та примітивність, з якою ви зробили цю провокацію. Врешті-решт, саме СБУ має забезпечувати країні захист від країни-агресора, демонструючи при цьому хист, винахідливість та силу волі. А все, що ви змогли придумати проти нас, не тягне навіть на трійку. З мінусом. „Демократична Сокира“ офіційно заявляє про своє розчарування методами, підходами та компетенцією співробітників і керівництва СБУ. Давайте ще раз, бо якось воно не цейво», — додали в «Демсокирі».

Читайте також: Питання «вагнерівців» у порядку денному ВР: «слуги» відмовляються розглядати

Схожі новини