Передплата 2024 «Добра кухня»

Питання "вагнерівців" у порядку денному ВР: "слуги" відмовляються розглядати

  • 19.11.2021, 13:29
  • 477

Нардеп повідомляє, що депутати затягують роботу перервами

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко повідомив, що нардепи від «Слуги народу» відмовляються розглянути питання щодо звіту Тимчасової слідчої комісії у так званій справі «вагнерівців».

Виходячи з цього парламент через «вагнергейт» не може розпочати свою роботу за порядком денним. Про це Гончаренко написав у своєму Telegram.

«Слуги» відмовляються розглянути питання зі звітом ТСК по «вагнерівцях». Сьогодні в повістці є звіт так званої ТСК по «вагнерівцях» під головування Марʼяни Безуглої. (Питань про цю ТСК — дуже багато, почнемо з того, що там перебувають одні «слуги»)", — наголосив нардеп.

За його словами, згідно з регламентом Ради, якщо звіт ТСК був зареєстрований, його мають розглянути першим питанням на сесійному засіданні.

«Так його і поставили. Але голосів за нього немає і розглядати його не хочуть. Тому назначають перерву за перервою та затягують час, щоб нічого не розглядати та закінчити роботу Ради», — підсумував Гончаренко.

Згідно з порядком денним ВРУ на 19 листопада, першим питанням після години запитань до уряду є саме проект постанови № 6324 про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці України.

Доповідачем з цього питання зазначено голову ТСК Мар’яну Безуглу.

Зазначимо, що після оголошення в парламенті початку роботи за порядком денним спікер Ради Руслан Стефанчук оголосив про перерву на пів години за вимогою двох фракцій — «Слуги народу» та «За майбутнє».

Після цього перерву знову продовжили.

Читайте також: Розслідування про спецоперацію «вагнерівців» опубліковано

Схожі новини