Передплата 2024 «Добра кухня»

Очільник МВС просить у Ради 17 млрд на «стіну» на кордонi з РФ та Бiлоруссю

  • 19.11.2021, 13:30
  • 445

Денис Монастирський закликав Верховну Раду передбачити у держбюджеті на наступний рік кошти на інженерне обладнання кордонів України з Росією та Білоруссю

Денис Монастирський. Фото Детектор Медіа
Денис Монастирський. Фото Детектор Медіа

Про передають #Букви.

«Фактична на сьогодні робота в інженерному облаштуванні сучасного українського кордону буде коштувати близько 17 мільярдів гривень на тих ділянках, про які я сказав, а саме: на кордоні з Республікою Білорусь і Російською Федерацією», — зазначив Монастирський.

Він додав, що у державний бюджет необхідно закласти ці кошти на наступний рік для облаштування державного кордону з Республікою Білорусь і Російською Федерацією.

«Мінфін підтвердив, що вони готові виділити 17 мільярдів гривень на облаштування кордону з Росією та Білоруссю. Будівництво державного кордону — одне із найголовніших завдань нашої держави. Я докладаю всіх зусиль, щоб уже наступного року ці кошти виділили», — сказав міністр.

Він уточнив, що за ці гроші буде побудовано ділянку кордону протяжністю 1 тис. 505 км вздовж кордону з РФ і 1 тис. 84 км — уздовж кордону з Республікою Білорусь.

Монастирський також наголосив, що уряд створить міжвідомчий координаційний штаб протидії кризі.

Він також додав, що вже за два тижні відбудуться польові навчання спільно з Міністерством оборони для того, аби відпрацювати конкретні сценарії можливої протидії масовій навалі нелегальних мігрантів.

«Для охорони державного кордону ми будемо застосовувати тактику ешелонованого прикриття. Так, перший склад ешелону буде без зброї, лише із захисними засобами. У випадку агресивних дій порушників кордону передбачено використання необхідних спеціальних засобів та зброї. Ми розуміємо, що під час загрози життю та здоров’ю прикордонників та правоохоронців ми будемо застосовувати всі належні передбачені законом засоби захисту, зокрема — вогнепальну зброю», — пояснив міністр.

Очільник відомства також повідомив, що МВС визначило базові райони формування резервів сил. Вони мають досягти критичних точок на самому державному кордоні у проміжку від 30 до 60 хвилин. Це той нормативний час, за який, після отримання інформації від наших розвідувальних органів, мають бути перекинуті на ту чи іншу ділянку необхідні додаткові сили та засоби.

Читайте також: Білорусь перевозить мігрантів з кордону, — ЗМІ

Схожі новини