Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бельгія посилює протиепідемічні обмеження

  • 18.11.2021, 14:15
  • 429

З 20 листопада в Бельгії діятимуть нові карантинні обмеження

Про це повідомляє видання The Brussels Times.

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо повідомив, що в країні значно зросла кількість інфікованих, а лікарні наповнилися хворими за останні дні. Де Кроо відмітив, що в країні 9 із 10 людей отримали принаймні дозу вакцини від COVID-19.

«Хочу поділитися двома спостереженнями. Перше — всі сигнали тривоги знаходяться на червоній позначці. Ми маємо величезну кількість нових випадків, а кількість зайнятих ліжко-місць у лікарнях зросла вдвічі за кілька днів. Друге спостереження: ми, на щастя, провели вакцинацію. Дев’ять з десяти людей отримали вакцини. Саме тому ми зараз не оголосили локдауну», зауважив з цього приводу прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо після засідання Консультативного комітету.

Прем'єр-міністр додав, що вони сподівалася зустріти зиму без коронавірусу. Але країна не є ізольованим островом, оскільки знаходиться серед держав, які знову позначені як червоні зони на епідеміологічній карті. При цьому новий штам COVID-19, що поширюється Європою, є втричі заразнішим, ніж попередні.

Читайте також: Коронавірус в Україні: статистика

Схожі новини