Передплата 2024 «Добрий господар»

Bihus.Info: майже тридцять близьких людей Зеленського отримали державні посади

  • 16.11.2021, 15:15
  • 439

За період президентства Зеленського десятки близьких йому людей отримали високі держпосади

За інформацією журналістів Bihus.Info, після перемоги Зеленського на президентських виборах, заступником керівника проектного офісу Укрзалізниці став Олександр Вігліано, який до цього працював архітектором і, за інформацією журналістів, ніяк не пов’язаний із залізницею.

Як виявилося, дружина Вігліано — Людмила щонайменше з 2016 року співпрацює з Кварталом 95. Крім цього, Людмила Вігліано на початку 2019 року робила пожертву на рахунки тоді ще кандидата Зеленського. Жінка надала Зеленському 700 тисяч гривень на виборчу кампанію.

За даними журналістів, двох «своїх» людей Зеленський призначив до АМКУ, який має стежити за тим, щоб великий бізнес (а насамперед це бізнес українських олігархів) не монополізував ринки.

У вересні 2019 року на посаду державної уповноваженої було призначено Ірину Копайгору. До цього жінка працювала на кафедрі правового регулювання економіки Криворізького економічного інституту. Батько Копайгори — теж викладач — раніше викладав самому Зеленському.

Тоді ж у вересні до АМКУ прийшла і Ольга Піщанська, яка раніше працювала у великих приватних компаніях. Її сестра Світлана — керівниця компанії, на яку записана італійська вілла родини Зеленських.

Журналісти стверджують, що кар'єру в СБУ змогла збудувати й Ганна Кучук. Вперше про її родину в медіа заговорили на початку 2019 року, коли чоловік Ганни Дмитро передав кандидату Зеленському 368 тисяч гривень пожертвування. Гроші сім'я, за словами Ганни, збирала на нове житло, але вирішила «інвестувати в зміни в країні». Кучук на той момент працювала операціоністкою у банку Глобус, де тоді були відкриті рахунки Зеленського, а надалі і Слуги народу.

Вже наприкінці 2019 року Ганна Кучук потрапила на роботу до СБУ на посаду заступника начальника Центрального управління, а зараз очолює Апарат голови СБУ.

Крім того, Bihus.Info повідомляє, що кар'єру в силових структурах вдалося збудувати і Олександру Пашкову. З початку 2000-х він працював на рядовій посаді у Головному управлінні розвідки Міноборони. Дружина Пашкова — Оксана — працює головним бухгалтером Кварталу 95. Після перемоги Зеленського на виборах Пашкова спочатку призначили на посаду в.о. керівника, а надалі — керівника Департаменту стратегічної розвідки.

Як стало відомо журналістам, багато пов’язаних із президентською родиною та бізнесом через Квартал 95, Лігу Сміху чи КВК людей у 2019 році стали народними депутатами від Слуги народу. Цікаво, що представники цієї групи нардепів, за даними досліджень аналітиків, є «найбільш мовчазними нардепами» щодо виступів у парламенті. Вони також найохочіше в Раді підтримують законодавчі ініціативи Зеленського і найменше голосують «проти лінії партії».

Bihus.Info повідомляє, що за роки роботи в парламенті колишні «кварталівці» та шоумени значно покращили свій матеріальний стан.

Читайте також: Порошенко залишається головним опонентом Зеленського

Схожі новини