Передплата 2024 «Добра кухня»

Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"

  • 16.11.2021, 14:15
  • 485

У Німеччині тимчасово призупинили процедуру сертифікації компанії-оператора російського газопроводу "Північний потік – 2"

Відповідне рішення 16 листопада ухвалило Федеральне агентство мереж.

«Після детального вивчення документів Федеральне агентство мереж дійшло висновку, що сертифікація оператора лінії Nord Stream 2 можлива лише в тому випадку, якщо оператор організований в організаційно-правовій формі відповідно до законодавства Німеччини», — йдеться у повідомленні.

Як пояснив регулятор, компанія Nord Stream 2 AG, що базується в Цузі, Швейцарія, вирішила не перетворювати наявну компанію, а створити дочірню компанію відповідно до законодавства Німеччини лише для німецької частини лінії газогону.

«Це дочірнє підприємство стане власником та оператором німецької ділянки газопроводу. Сама дочірня компанія у цьому разі має відповідати вимогам Закону про енергетику для незалежного оператора транспортної мережі», — наголосили в агентстві.

Процес сертифікації буде припинений до того моменту, поки не завершиться передача основних активів та людських ресурсів німецькій дочірній компанії, і регулятор зможе перевірити нові документи.

Читайте також: Відомий журналіст заперечив можливий наступ Росії на Україну

Схожі новини