Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відомий журналіст заперечив можливий наступ Росії на Україну

  • 15.11.2021, 18:30
  • 582

Росія імітує ескалацію конфлікту на Донбасі та створює кризову ситуацію з мігрантами на кордоні Євросоюзу, щоб вирішити проблему “Північного потоку-2”

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив член української делегації у ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

Він переконує, що наразі Путін не планує напад на Україну. На його думку, заяви щодо надмірної концентрації військ РФ на кордоні України та міграційної кризи в ЄС — це перебільшення.

«Я не знайшов жодного аргументу, щоб Путіну було вигідно розпочати зараз активну серйозну військову кампанію проти України. Я вважаю, те, що ми зараз спостерігаємо, і міграційна криза, і заяви про концентрацію російських військ, — це перебільшення з обох сторін», — наголосив Гармаш.

За його словами, метою цих гібридних атак Росії є якнайшвидший запуск газопроводу «Північний потік-2».

«Мені здається, Путін справді нагнітає ситуацію і на Донбасі, і на наших кордонах, щоб вирішити свою головну на сьогодні проблему — енергетичну. Щоб якнайшвидше запустити «Північний потік-2», — зазначив Гармаш.

Він переконує, що всі події пов’язані з російським геополітичним проєктом «Північний потік-2».

«Якщо ми звернемо увагу, з ким саме відбувається мігрантська криза, — це країни, які найбільше заважають «Північному потоку-2″. Це насамперед Польща, яка діє навіть більше та активніше, ніж Україна. Те саме з нашими балтійськими партнерами. Тому мені здається, що це спроба Росії змусити Захід зважати на неї, «грати м’язами» — те, що зазвичай Путін робить, загрожує фактично», — пояснив Сергій Гармаш.

А наші партнери на Заході, які також не зацікавлені у запуску «Північного потоку» — американці, британці, — вони дуже грамотно використали ситуацію, щоб розпочати власну гру та послабити шанси Росії із запуску «Північного потоку-2» — зауважив член української делегації у ТКГ.

Він наголосив, що Росія допускає критичні помилки у власній агресивній політиці, тож Україні головне не панікувати.

«Росія робить помилки, які їй можуть коштувати дорого — зокрема, заява Лукашенка відключити транзит газу через Білорусь. Ми маємо право готувати зброю, але маємо право залишатися спокійними, використати цю ситуацію та не панікувати. Я не бачу приводу для паніки», — додав член ТКГ Сергій Гармаш.

Читайте також: ТСК визначила причини Іловайської трагедії

Схожі новини