Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Свято Миколая вулиця Бандери буде повністю проїзною?

У межах реконструкції впорядкують також площу перед пам'ятником Степану Бандері

На Свято Миколая вулиця Бандери буде повністю проїзною?
На Свято Миколая вулиця Бандери буде повністю проїзною?

Ремонтні роботи на перехресті вул. Бандери — Городоцька вийшли на фінішну пряму. До кінця року, а саме 19 грудня планують повністю відремонтувати всю вулицю Бандери, яка закрита на ремонт тривалий час. Про це 15 листопада повідомив на брифінгу голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

«До 19 грудня на вул. Бандери має бути завершений основний обсяг робіт, щоб вона була проїзною. Але будуть ще нюанси — доробляти хідники. Насправді ми не ставимо конкретної задачі до певного числа зробити все і крапка, — каже Садовий — Важливо — якість робіт. Загалом мені здається, що будівельники працюють добре».

У межах реконструкції цієї вулиці підрядник впорядкує площу перед пам'ятником Бандері.

Крім того, мерія планують виплатити мешканцям Городоцької компенсацію за незручності під час ремонтних робіт по вул. Бандери. Але остаточного рішення щодо цього наразі немає, чиновники збирають необхідні документи.

Зазначимо, ремонтні роботи на перехресті вул. Бандери — Городоцька стартували 14 жовтня. Тут переважно реконструювали трамвайну колію. Від сьогодні перехрестя відкрили для руху громадського транспорту. По Городоцькій уже курсують міські автобусні маршрути — № 6-А, 7, 15, 20, 25, 29, 31, 34, 41, 43, 51, 52, трамвайні маршрути № 1, 4 та 6 тепер їдуть до вокзалу.

«На трамвайному маршруті № 1 із сполученням „Залізничний вокзал — вул. Городоцька — вул. Підвальна — Погулянка“ курсуватиме сім одиниць транспорту, — повідомив в.о. директора ЛКП „Львівелектротранс“ Володимир Ковалів. — На трамвайному маршруті № 4 „Залізничний вокзал — вул. Городоцька — вул. Підвальна — вул. Стуса — вул. Вернадського“ курсуватиме одинадцять вагонів. А на трамвайному маршруті № 6 „Залізничний вокзал — вул. Городоцька — вул. Миколайчука“ — десять».

Вулицю ремонтували у кілька етапів. Підрядник робіт на вул. Бандери — ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна вартість — понад 209 млн грн. Нагадаємо, в експертів дорожньої галузі було чимало претензій до графіків робіт. А народний депутат України Олег Синютка торік назвав ремонт Бандери — «Потьомкінською дєрєвнею» і вимагав від правоохоронних органів перевірити корупційну складову кошторису ремонту… Він вважав, що вартість кілометра ремонтних робіт значно завищена.

Читайте також: Рейтинг комфортних міст: Тернопіль очолив список, Львів — пасе задніх

Схожі новини