Передплата 2024 ВЗ

В Ізраїлі створили перший у світі тест на вагітність по слині

  • 13.11.2021, 17:15
  • 643

Такий метод визначення вагітності дає точні результати за лічені хвилини

Компанія заявила, що Salignostics, медичний стартап з Єрусалиму, розробила перший та єдиний у світі набір для експрес-тесту на вагітність на основі слини. Продаж SaliStick має розпочатися на початку наступного року.

Salignostics успішно завершила клінічні випробування в Ізраїлі за участю більш ніж 300 жінок як вагітних, так і невагітних, а також провела тисячі аналітичних досліджень.

За словами Salignostics, слина містить понад 5 000 ідентифікованих білків, які відображають та перекривають фізіологічний стан крові. Грунтуючись на тих же принципах, які використовувалися при розробці SaliCov — його набору для експрес-аналізу слини на антиген для виявлення COVID — Salistick може виявляти гормон вагітності β-ХГЛ у слині та забезпечувати перевірені та точні показники виявлення на ранніх термінах вагітності.

«Слина є ключем до швидкої діагностики з багатьох медичних причин. По суті, це єдиний неінвазивний, простий і гігієнічний спосіб виявлення гормонів, вірусів і навіть хвороб. У Salistick ми використовуємо потужні діагностичні можливості, які ми змогли створити на основі аналізу слини. Ми поставляємо продукт, який повністю усуває необхідність в аналізах крові та сечі під час тестування на вагітність», — сказав доктор Гай Кріф, співзасновник та заступник генерального директора Salignostics.

Читайте також: Чи варто сподіватися на природний імунітет під час епідемії коронавірусу: дослідження

Схожі новини