Передплата 2024 «Добра кухня»

"Міграційна криза на кордонах Євросоюзу – це частина гібридної війни Путіна", - Геращенко

  • 13.11.2021, 12:10
  • 442

Народна депутатка вважає, що мета Путіна - розколоти Євросоюз

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголосила — ця криза так само загрожує й Україні, тому влада має негайно зміцнити кордони і об’єднати зусилля з європейськими партнерами.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

«Мета Путіна — розколоти Європейський Союз і суспільство на тих, хто говорить про захист кордонів, і тих, хто стоїть на захисті гуманітарних принципів. Коли ти бачиш дітей, жінок, в тобі прокидається гуманність і ти думаєш, як ти можеш їм допомогти. Хоча це абсолютно спрямована провокація по розколу Європейського Союзу», — переконана Геращенко.

«У цьому контексті нас в першу чергу мають цікавити дії української влади і наскільки закритий український кордон», — наголосила Ірина Геращенко.

«Що має зробити українська влада? Очевидно, що запізно відбулась Рада нацбезпеки і оборони. Ми маємо більш активно зараз стати з Європейським Союзом в спайці і вже зараз залучити україно-польсько-литовську бригаду для захисту нашого кордону. Всі три країни в цьому зацікавлені», — говорить Геращенко.

«Залучити спеціальну європейську агенцію „FRONTEX“ (Європейську Агенцію з прикордонної та берегової охорони), щоб посилювати наші кордони. У нас є чудова співпраця з EUBAM, проект на україно-молдовському кордоні. Треба долучити максимально європейців для того, щоб захищати наші кордони», — наголошує Геращенко.

«Кордон — це завжди і прикордонники. Я закликаю монобільшість, щоб в наступному році в бюджеті на 2022 рік не було такого, що прикордонники дискриміновані за оплатою праці. Це ненормально, що у них зарплати часто менше, ніж у Нацгвардії», — наголошує співголова «Європейської Солідарності».

«Чому Радбез ООН скликають європейці, а не Україна? Ми маємо реагувати. Мене дивує позиція української влади — ніби тут у нас немає небезпеки. Найсерйозніші американські видання говорять про скупчення військ поблизу наших кордонів. Це штучна криза, і ми не можемо підігрувати Лукашенку. Ми маємо об’єднатися з Європейським Союзом щодо поширення санкцій. А ми закупаємо там електроенергію», — резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: «Дуже важливо, щоб цього „товариша“ потім не віддали просто так бойовикам»

Схожі новини