Передплата 2024 «Добрий господар»

Відомий журналіст одружиться у в’язниці

  • 12.11.2021, 20:35
  • 846

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж одружиться в тюрмі

Засновнику ресурсу WikiLeaks Джуліану Ассанжу дозволили одружитися з матір’ю його двох дітей Стеллою Моріс у в'язниці суворого режиму у східному Лондоні, пише BВC.

У тюремній службі повідомили, що заяву Ассанжа начальник в'язниці розглянув у звичайному порядку.

Ув'язнені мають право подати заяву про одруження у в'язниці відповідно до закону про шлюб 1983 року. Якщо заяви задовольняються, всі витрати на одруження покривають ув’язнені без допомоги платників податків.

Ассанж і Стелла Моріс заручені п’ять років, вони мають двох синів. З травня цього року вони намагалися отримати дозвіл на одруження у в’язниці. За словами Стелли Моріс, з 2015 року вона виховує дітей самостійно.

Джуліан Ассанж — австралійський журналіст. 2006 року він заснував сайт WikiLeaks, де розміщувалися секретні матеріали про корупцію, шпигунство, військові злочини, надані ресурсу колишнім аналітиком розвідки США.

У 2012 році британський суд вирішив заарештувати Ассанжа і видати його Стокгольму. Там журналіста звинуватили у сексуальному насильстві. .

Британська поліція заарештувала Ассанжа за запитом США. У 2019 він залишився без притулку у посольстві за порушення міжнародних конвенцій і агресивну поведінку.

Мін'юст США звинувачує його в злочинній змові з метою незаконного проникнення в комп’ютерні системи Пентагону.

Зараз Ассанж перебуває у британській тюрмі, чекаючи на рішення про екстрадицію у США.

Читайте також: У Львові одружилися Оксана Линів та Андрій Мурза

Схожі новини