Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Хто кому яйце і курка»: Порошенко про зв’язок Зеленського та Коломойського

  • 11.11.2021, 19:15
  • 619

Політика Володимира Зеленського породив олігарх Коломойський – так п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко відповів на одвічне запитання, «хто кому курка і яйце».

Петро Порошенко. Фото пресслужба ЄС
Петро Порошенко. Фото пресслужба ЄС

Про це пише пресслужба «Європейської Солідарності».

«У вчорашньому відосику я побачив, що Зеленський обурився філософським питанням, яке турбує людство вже більше 2 тисяч років — що первинне, яйце чи курка. Хто кого, вопрошає Зеленський, породив? Політики породили олігархів чи олігархи породили політиків? Володимире Олександровичу, гранично ясно, що політика Зеленського зачав, породив і опікується олігарх Коломойський», — наголосив Порошенко.

«Він, відповідно до інформації, яка стала відомою всьому світові, дав гроші „95 кварталу“ і самому Зеленському на розкрутку. Гроші, які були вкрадені у вкладників ПриватБанку. Він разом з вами, Володимире Олександровичу, їх відмив. Він надав можливості каналу 1+1, де ви чи спільні власники, чи ви там були менеджером, для того, щоб ви розкрутилися. І зараз ви намагаєтеся, використовуючи можливості цього каналу, дурити людей. В це вже ніхто не вірить», — констатує Порошенко.

«Ви боїтеся застосовувати санкції проти Коломойського. Уже навіть не незаконні санкції РНБО, а хоча б дублювати американські санкції наших партнерів. І вам постійно це питання задають — в тому числі і у США», — нагадав Порошенко.

«Зараз із Коломойським ви розраховуєтеся через „Центренерго“, через право закупівлі російської електроенергії. Через мирову угоду з НАК „Нафтогаз“ Коломойський від вас має отримати мільярд доларів», — говорить лідер «Європейської Солідарності».

«Ви разом з вашим патроном Коломойським дуже дорого обходитеся Україні», — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: Рейтинг Зеленського далі падає: соціологи кажуть, що це ще не межа

Схожі новини