Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Невакцинованих освітян і медиків відсторонили від роботи

Зможуть повернутися на робочі місця, якщо пройдуть повний курс вакцинації і покажуть ковід-сертифікат

Через небажання вакцинуватися з 16 тисяч працівників сфери освіти Львівської ОТГ від роботи відсторонено 320 (2%). Згідно з постановою уряду, з 8 листопада з роботи почали усувати невакцинованих освітян, чиновників і медиків. Причому під час відсторонення зарплатню їм не видають.

Зокрема, на Львівщині вже від­сторонили від роботи 17 невакцино­ваних чиновників Львівської ОДА й райдержадміністрацій. А Львівський національний медуніверстет іме­ні Данила Галицького призупинив співпрацю із 12 співробітниками, серед яких — двоє лікарів-стомато­логів. Ніхто з них не мав навіть пер­шої дози вакцини… «Наші працівни­ки зможуть повернутися до роботи або після завершення карантину, або після отримання повного курсу вакцинації та надання документа, що підтверджує вакцинацію», — за­явив ректор Львівського націо­нального медичного університе­ту Борис Зіменковський.

В. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко додав: «У сфері освіти відсторонено від ро­боти переважно технічний та обслу­говуючий персонал. А також тих, хто на цей період перебуває на лікарня­ному чи у відпустці. У Львівській ОТГ дуже високий відсоток вакцинації освітян».

Читайте також: 58% мешканців Львова отримали першу дозу, близько 40% - другу

Схожі новини