Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Мюзикл “В. о Святого Миколая” - про нелегкий процес виховання дочки зайнятого батька-одинака”

Творці львівського фільму кажуть, що він стане аналогом відомого на весь світ “Один удома”

У грудні відбудеться презентація дитячого фільму-мюзиклу «В.о. Святого Миколая», якого знімали у місті Лева. У центрі сюжету — заплутані дитячо-батьківські відносини, які напередодні свята Миколая розвиваються між дев’ятирічною дівчинкою Юстиною та її батьком-одинаком Олександром.

Фільм розповідає про буденність львівської сім’ї Ткачуків, де за трагічних обставин загинула мама. Батько-одинак Олександр виховує дев’ятирічну доньку Юстину. Процес виховання (враховуючи, що Олександр — суперзайнятий батько), доволі важкий та сповнений сюрпризами.

Кадри з фільму
Кадри з фільму

Зйомки фільму львівського виробництва фінішували торік і він не вийшов на екрани через пандемію. Роботу над проєктом розпочали ще у жовтня 2019 року. Музику у святковому стилі створили Роланд Орбан та Андрій Мандюк. Над декораціями працювала Олена Мазурак. У стрічці знялося 230 акторів, більшість з яких діти. Головними акторами фільму є Олег Пригода (роль ангела), Юрій Цвєтков (роль Святого Миколая), Роланд Орбан (роль тата) та Дарія-Марія Лишак (роль доньки).

Як повідомила для «ВЗ» режисерка фільму Галина Лишак, це повнометражний фільм, який розповість про силу віри в справжні дива напередодні свята Миколая.

Кадри з фільму
Кадри з фільму

«Це щось абсолютно відмінне від традиційного кінематографа, це оригінальне бачення постановки в суміші з сучасними трендами, гарною музикою та „смачною“ картинкою, — каже пані Галина. — Це буде український аналог відомого фільму „Сам удома“. „В. О. Святого Миколая“ — фільм для сімейного перегляду, який глядач переглядатиме щороку в Різдвяні свята. Важливим є те, що історія вміщує справжні українські традиції та наповнена львівським колоритом. Фільм про батьків та дітей, про сучасні стосунки поколінь: де батьки в щоденних клопотах забувають за найголовніше у житті — сім'ю та увагу до дітей. Ідея мюзиклу — це моя давня мрія і саме зараз її вдалося втілити в життя».

За словами Галини Лишак, бюджет фільму — 1,6 млн грн. Переважно це кошти Українського культурного фонду. «Уся знімальна команда та акторський склад — виключно львів"яни, — каже режисерка. — У фільмі присутній справжній Миколай та його вірний помічник — ангел.

Читайте також: «Попри красиву зовнішність і глибокий інтелект, Олена надзвичайно скромна, у неї нема пафосу і зверхності»

Схожі новини