Передплата 2024 «Добра кухня»

Український фільм потрапив на європейський "Оскар" (відео)

  • 10.11.2021, 10:15
  • 464

Документальний фільм “Бабин Яр. Контекст“ режисера Сергія Лозниці потрапив у шорт-лист кінопремії European Film Awards, яку називають європейським “Оскаром“

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Меморіального центру, який підтримав зйомки стрічки.

Цььогоріч у номінації «кращий документальний фільм» за «європейський «Оскар» обрали 5 стрічок. Це «Бабин Яр. Контекст» (Україна), «Тікай», режисер Jonas Poher Rasmussen, «Містер Бахман та його клас» (Німеччина), режисерка Марія Шпет, «Приборкання саду» (Швейцарія, Німеччина), режисер Саломе Джаші, «Найгарніший хлопчик у світі» (Швеція), режисери Крістіна Ліндстром та Крістіан Петрі.

Документальний фільм «Бабин Яр. Контекст» створила нідерландська компанія ATOMS & VOID на замовлення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». В основі стрічки — архівна кінохроніка про події на території окупованої України. Криваві події «Голокосту від куль» та масові розстріли, зокрема — трагічні події в Бабиному Яру, де лише за два дні — 29−30 вересня 1941 року — нацисти розстріляли 33 771 єврея.

У фільмі також загадано радянську політику замовчування та дії, що призвели до Куренівської трагедії.

European Film Awards, або Європейський кіноприз — це премія за видатні досягнення в європейському кінематографі, яку вручає Європейська кіноакадемія (European Film Academy) з 1988 року. За задумом засновників, вона конкурує з «Оскаром» як головна кінематографічна премія об’єднаної Європи. Нагороди присуджують у понад 10 категоріях.

Цьогорічних переможців оголосять у Берліні вже 11 грудня.

Читайте також: Ґран-прі Одеського кінофестивалю виборола картина української режисерки

Схожі новини