Передплата 2024 ВЗ

Депутати Львова вимагають у СБУ розпочати досудове розслідування щодо антивакцинатора Стахіва

  • 09.11.2021, 18:15
  • 641

Львівські депутати звернулися до Служби безпеки України щодо діяльності Стахіва та можливого російського впливу на рух антивакцинаторів

9 листопада, депутати Львівської міськради від партії «Голос» скерували до правоохоронних органів звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. Відповідний скан документа оприлюднив співкоординатор Руху Опору Капітуляції Валентин Балагура, передає «Еспресо.Захід».

Звернення депутатів. Фото: Валентин Балагура
Звернення депутатів. Фото: Валентин Балагура

Як йдеться у депутатському зверненні Ігоря Шолтиса, на території Львівської області суб’єктом правопорушень є Остап Стахів, який поширює неправдиву інформацію щодо коронавірусу та вакцинації, організовує несанкціоновані мітинги у Львові, які порушують карантинні обмеження.

«Завдяки цілеспрямованій та методичній діяльності певних громадських діячів, яка спрямована на поширення неправдивої інформації щодо коронавірусу та вакцинації, вже загинули тисяч громадян України… Своєю діяльністю Остап Стахів вчинив дії, які підпадають під порушення ст. 293, ст. 295, ст. 296 К К України та рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», — вказано у його зверненні.

Крім Шолтиса, до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ з приводу діяльності антивакцинатора Стахіва звернулися також його однопартійці, нардепи Наталія Піпа, Галина Васильченко, Ярослав Рущишин та Роман Лозинський.

Читайте також: 95% освітян Львова вакциновано: навчання у початковій школі можуть відновити вже цього тижня

Схожі новини