Передплата 2024 «Добра кухня»

Для представників яких професій щеплення стане обов’язковим: список розширюють

  • 09.11.2021, 11:55
  • 466

Міністерство охорони здоров’я розширює список професій, представники яких мають бути щепленими

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що медиків також планують включити до списку професій, для яких обов'язкова вакцинація від Covid-19, заявив він у ефірі токшоу «Свобода слова на ICTV».

«Бувають такі лікарні, де два анестезіологи. Їх два. Відсторони їх від роботи і відділення зупиняється. Тому ми провели аналіз і розуміємо, де зараз невакциновані медпрацівники. У наступних етапах розширення переліку професій (для яких обов'язкова вакцинація — ред.) там з'явиться і медичний працівник. Зараз у нас вакциновано понад 80%. Екстренка більше, „ковідні“ відділення під 100%», — заявив міністр.

Крім того, МОЗ підготувало доповнення до переліку професій для обов'язкової вакцинації. Цей наказ поки не набув чинності. Пропонується доповнити перелік працівниками:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ та закладів, що надають соціальні послуги;
  • закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 4 березня 2015 року № 83.

Читайте також: Тисячі греків заплатили медикам «за воду», а ті кололи їм вакцину, — ЗМІ

Схожі новини