Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Україна зазнала великої втрати": у Києві попрощалися з режисером Віталієм Малаховим

  • 08.11.2021, 17:05
  • 566

«Україна прощається зі своїм Великим Сином», - зазначив Порошенко

П’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко та Марина Порошенко взяли участь у прощанні з видатним українським режисером, керівником Театру на Подолі Віталієм Малаховим.

Петро Порошенко та Марина Порошенко
Петро Порошенко та Марина Порошенко

«Сьогодні Україна прощається зі своїм Великим Сином. Україна, як країна, зазнала великої втрати. Київ, Поділ і кожен з нас. Кожен з глядачів, які приходили, дивилися і долучалися до великого мистецтва, яке ніс Віталій Юхимович», — сказав Порошенко.

Він зазначив, що театр має й надалі тримати ту високу планку, яку підняв Віталій Малахов.

Порошенко також розповів про пам’ятні зустрічі з маестро, які були пов’язані із відбудовою Театру на Подолі.

«Перша — коли корпорація „Рошен“ прийняла рішення, що найбільш правильним використанням грошей, які у 2014 і 2015 роках були видерті з Росії при ліквідації Липецької фабрики, будуть інвестиції саме в Театр на Подолі та інвестиції в українську армію. Бо це два найбільших напрямки, які тримають і будують українську державність. І мені приємно, що ні в першому, ні в другому випадку ми не помилилися», — згадує Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«А друга зустріч — коли відкривався Театр. Яким щастям сяяли його очі! Він казав, що нарешті здобув дім. Сьогодні я б сказав, що це не дім, це — храм мистецтва, де постійно буде дух Віталія Малахова», — переконаний Порошенко.

«Ми можемо сказати, що це український театр, де найкрутіша трупа, найсучасніша, найближча. І що б вони не грали — від „Got to be free“ до „1984“ Орвелла, „Сто тисяч“ — тут постійно будуть черги за квитками. Тут постійно буде збережене те, про що мріяв Віталій Малахов. І тут постійно будуть люди, яких ці твори будуть виховувати бути патріотами України. І тут будуть люди, які дуже люблять Україну», — говорить Петро Порошенко.

«Це означає, що і в України все буде добре — в пам’ять про Віталія Малахова», — переконаний п’ятий президент.

Читайте також: Пішов із життя відомий український режисер

Схожі новини