Передплата 2024 «Добрий господар»

Хто сексуально домагався відому китайську тенісистку?

Китайська тенісистка Пен Шуай звинуватила колишнього віцепрем'єр-міністра Китаю

Тенісистка Пен Шуай каже, колишній віцепрем'єр Китаю змусив її зайнятися з ним сексом... Фото tennisnow.com.
Тенісистка Пен Шуай каже, колишній віцепрем'єр Китаю змусив її зайнятися з ним сексом... Фото tennisnow.com.

Китайська тенісистка Пен Шуай, екслідерка світового парного рейтингу, звинуватила колишнього віцепрем'єр-міністра Китаю Гаолі Чжана в тому, що багато років тому він примусив її зайнятися з ним сексом.

Відповідний пост Пен Шуай оприлюднила у китайських соцмережах, звідки його видалили уже через пів години. Згідно зі скріншотом її облікового запису на платформі Weibo, тенісистка звинувачує ексурядовця в тому, що той примусив її з ним переспати. Хоча пізніше, мовляв, їхні сексуальні стосунки були вже добровільними… Подробиць Пен Шуай не повідомила,
лише визнала, що довести ці звинувачення не зможе.

На прохання про коментар, надіслані до її облікового запису на Weibo, 35-річна китайська тенісистка не відповіла. Агенція спортивного маркетингу APG, що представляє інтереси Пен Шуай, також не надала жодної додаткової інформації. Не відреагувало на запити про коментарі й Інформаційне бюро Державної ради Китаю. А речник китайського МЗС Ван Веньбінь, коли його запитали про скандальний пост Пен Шуай на брифінгу, відповів так: по-перше, він не в курсі справи, а по-друге, «це питання із закордонними справами не пов'язане».

75-річний Гаолі Чжан є високопоставленим функціонером китайської Комуністичної партії. У 2013−2018 роках був одним із чотирьох
віцепрем'єр-міністрів КНР.

35-річна Пен Шуай на початку 2014-го була на першому місці парного рейтингу WTA (Жіночої тенісної асоціації). Саме у парному розряді Пен Шуай виграла два турніри «Великого шолому» — Вімблдон (2013, Велика Британія) і «Ролан Гаррос» (2014, Франція).

Читайте також: Президент хапав прем'єра за стегно…

Схожі новини