Передплата 2024 «Добра кухня»

95% освітян Львова вакциновано: навчання у початковій школі можуть відновити вже цього тижня

У 15 школах — стовідсоткова вакцинація педагогів

У середу, 10 листопада, відбудеться засідання Львівської міської комісії з надзвичайних ситуацій, де розглядатимуть питання відновлення навчання у початковій школі. За попередніми прогнозами (якщо буде спад захворювання на коронавірус), учні 1−4 класів можуть сісти за парти уже цього тижня.

Як повідомила у коментарі для «ВЗ» начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, близько 95% усіх освітян міста Лева вакциновані, у 15 школах — стовідсоткова вакцинація педагогів та інших працівників.

«Є доручення від міської комісії з надзвичайних ситуацій управлінню освіти на управлінню охорони здоров’я моніторити ситуацію щодо захворюваності у школах, садочках, — каже чиновниця. — Ці дані маємо озвучити на засідання комісії і комісія ухвалить рішення щодо відкриття навчання у початкових класах».

В. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко додав: «Сьогодні ситуація по ковіду у Львові є достатньо складною, 938 мешканців міста Львова перебувають у лікарнях. Але маємо розуміти, що ті обмеження, які ми запровадили протягом останніх двох тижнів, дають свої результати. Сподіваємося, що найближчими днями динаміка почне спадати і ми зможемо відновити очне навчання у школах. Також сподіваємося, що відсоток вакцинації серед освітян Львівської ОТГ за цей тиждень також зросте».

Читайте також: «У „червоній зоні“ очне навчання може відбуватися, якщо усі працівники отримали повний курс вакцинації»

Схожі новини