Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США і НАТО планують об’єднатися проти Росії

  • 08.11.2021, 08:30
  • 493

США та НАТО будуть нарощувати сили у Чорному морі

Про це пише американське видання The Hill.

У США заявили, що необхідно більше сфокусуватися на свавіллі Володимира Путіна та імперських амбіціях щодо країн колишнього Радянського Союзу.

Війна в Грузії у 2008 році та анексія Криму у 2014 році залишили ці дві країни віч-на-віч проти агресора, з мінімальною підтримкою інших держав.

Масована мобілізація військ Росії вздовж східного кордону України цієї весни підтвердила обмежене стримування майбутньої агресії в регіоні.

США повинні докласти відчутних зусиль, щоб конкурувати з Росією в Чорному морі.

Чотири американські есмінці (DDG), які базуються на Rota, оновлюють корпуси з найновішим набором бойової системи AEGIS (Aegis Combat System — удосконалена система управління та контролю зброєю, яка використовує потужні комп’ютери та радари), щоб забезпечити найбільш ефективні рішення для операцій у Чорному морі.

Адмірал Роберт Берк, старший військово-морський офіцер Європейського театру бойових дій, стверджує, що вже розпочаті дії, щоб у критичній ситуації реакція Сполучених Штатів та союзників була своєчасною та адекватною.

Можливо, вереснева зустріч президента США Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським і візити міністра оборони США Ллойда Остіна підтверджують підтримку України. Однак для зміцнення цієї позиції потрібно зробити більше.

Сполучені Штати планують здійснювати спільні морські навчання у Чорноморському басейні з Україною та союзниками НАТО, аби значно зменшити присутність Росії в регіоні. У зміцненні позицій в акваторії Чорного моря США також підтримують Румунію.

Читайте також: Нормандський формат «під великим питанням», — прессекретар президента

Схожі новини