Передплата 2024 ВЗ

"Це гібридна війна, елементом якої є енергетична політика"

  • 06.11.2021, 16:45
  • 477

Порошенко про гібридну війну Путіна проти України

Ескалація агресії Росії проти України полягає не лише в розміщенні військ уздовж нашого кордону, а й в посиленні енергетичного шантажу. Про це сказав п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Це гібридна війна, і елементом цієї війни є енергетична політика. У нас сьогодні на складах наших станцій залишилося 500 тисяч тон вугілля, замість 3 мільйонів. У нас сьогодні більше третини електростанцій не працюють, у зв’язку з відсутністю вугілля. На сьогоднішній день намагаються імпортувати вугілля і електроенергію з Росії. Платячи агресору долари», — нагадав Порошенко.

«Путін перекрив поставки в Україну енергетичного вугілля. Це ж не просто так. Путін перекрив транзит вугілля і енергетики з інших країн, включно з Казахстаном. Це ж не просто так. Путін заборонив Лукашенку поставляти нам електроенергію, незважаючи на жахливе прохання української влади — Росія чи Білорусь, дайте нам хоч щось з енергетики. Тому що ви повністю профукали підготовку енергетики до зими», — зауважив Порошенко.

«На сьогодні, щоб уникнути віялових відключень при недостатніх запасах газу, відсутності вугілля, владі України треба іти на неприродні союзи. Путін цим безумовно скористається», — вважає Петро Порошенко.

П’ятий Президент застеріг українську владу від цих помилок.

«Замість того, щоб налагоджувати ефективну взаємодію з союзниками, випускають військових, Секретаря РНБО, міністерство закордонних справ, інших посадовців, які кажуть — американці брешуть, ніякого загострення немає, Путін шукає миру. Я думаю, це ознака того, що українська влада готує свою зустріч з Путіним з питань енергетики. І це є надзвичайно небезпечний розвиток подій, бо невідомо, чим політично українська влада готова буде розрахуватися з Путіним за такі подарунки», — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: «Це неспростовний доказ на суді проти Путіна в Гаазі», — Порошенко про вагнерівців

Схожі новини