Передплата 2024 «Добрий господар»

Третьякову відсторонили від засідань Ради через висловлювання про смерть Полякова

  • 05.11.2021, 11:55
  • 405

Рада відсторонила Третьякову від 5 засідань через її скандальне висловлювання про смерть депутата групи «За майбутнє»

Галина Третьякова. Фото: LIGA.NET
Галина Третьякова. Фото: LIGA.NET

Таке рішення підтримали 234 нардепи на засіданні парламенту в п’ятницю, 5 листопада, після чого спікер парламенту попросив Третьякову залишити залу засідань.

На засіданні Ради 8 жовтня представники депутатської групи За майбутнє заявили, що у фракційному чаті Слуги народу Третьякова прокоментувала смерть Полякова фразою «одним ворогом менше».

Третьякова заявила, що вона нікому не бажає смерті.

«Мені дорікають, що я ненавиджу людей, але це не так. Чому ви вважаєте, що я раділа (смерті Поляковаред.)? Ні, я не раділа. Ви Лао-цзи читали? Там написано: „Не займайся помстою, а чекай, коли ворог (пропливе повз теберед.)“. Я нікому не бажаю смерті», — сказала вона.

Водночас, народні депутати не змогли відсторони депутатку «Європейської Солідарності» Ірину Геращенко від 5 засідань Ради за висловлювання дворічної давнини.

Скарга щодо народної депутатки стосувалася її висловлювання 10 вересня 2019 року, коли вона порівняла «Слуг народу» з «зеленими чоловічками», які захопили півострів Крим.

Комітет через 2 роки рекомендував відсторонити Геращенко від 5 засідань парламенту. Пропозицію про відсторонення Геращенко підтримали лише 190 депутатів, відтак, рішення не прийнято.

Читайте також: «Схеми»: заступник секретаря РНБО лобіював ухвалення Харківських угод

Схожі новини