Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна обурилася через приїзд Путіна до Криму

  • 05.11.2021, 12:15
  • 479

МЗС України висловило протест через приїзд Володимира Путіна до Криму

Міністерство закордонних справ заявило, що приїзд Володимира Путіна на територію окупованого Криму — це порушення суверенітету України, норм міжнародного права, резолюцій Генеральної асамблеї ООН і зобовʼязань Росії щодо низки договорів.

«РФ як держава-окупант має можливість продемонструвати справжню турботу про мешканців тимчасово окупованого Криму: припинити безпрецедентні порушення прав людини, зокрема політичні репресії, викрадення та вбивства, звільнити незаконно утримуваних за ґратами українців і зосередити зусилля на політико-дипломатичному вирішенні російсько-українського збройного конфлікту задля відновлення територіальної цілісності України», — наголосили в МЗС.

4 листопада Путін, перебуваючи у Криму, провів відеоконференцію з Олександром Лукашенком — так зване засідання Вищої держради Росії та Білорусі, на якому Лукашенко та Путін підписали документ з інтеграції, затвердивши 28 союзних програм.

При цьому Лукашенко поскаржився на Україну і заявив, що громадяни Білорусі не можуть потрапити до Криму, як і він сам, хоча Путін йому обіцяв це.

«Я просто хочу на закінчення членам Вищої держради поскаржитися. Україна закрила для Білорусі небо, і ми ніяк не можемо потрапити через Україну до Криму. А там у нас і власність, і є інші проблеми… І ось Володимир Володимирович мені все обіцяв-обіцяв, що із собою візьме до Криму, покаже новинки, що нового зроблено. А зроблено чимало. Дорогою провезе до Криму. Але сьогодні один поїхав і мене із собою не запросив. Тому я ось із такою скаргою перед членами Вищої держради виступаю», — сказав Лукашенко, передає БелТА.

Читайте також: Безпорадність Росії. Що означає для України повернення скіфського золота

Схожі новини