Передплата 2024 «Добрий господар»

10 мільйонів доларів за інформацію: США розшукують російських хакерів

  • 05.11.2021, 10:15
  • 409

У Сполучених Штатах оголосили про винагороду в розмірі десяти мільйонів доларів за допомогу у встановленні особи чи місця знаходження будь-кого з керівників хакерського угрупованні DarkSide, яке, за даними ФБР, базується у Росії

ФБР вважає, що члени російського хакерського угруповання причетні до до атаки у травні 2021 року на компанію Colonial Pipeline Company — одного з найбільших операторів трубопроводів у США, пише Reuters.

Навесні 2021 року дії хакерів призвели до зупинки транспорту палива на кілька днів, його дефіциту на південному сході країни та стрибку цін.

Держдеп США повідомив, що виплатить 5 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе арештувати чи засудити будь-яку людину, яка намагалася взяти участь у інциденті з вимаганням, організованим DarkSide.

«Пропонуючи цю нагороду, Сполучені Штати демонструють свою прихильність до захисту жертв програм-вимагачів по всьому світу від експлуатації кіберзлочинцями», — йдеться у заяві департаменту.

У липні Державний департамент запропонував винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, що дозволяє встановити особу чи місцезнаходження будь-якої людини, яка, діючи за вказівкою або під контролем іноземного уряду, брала участь у зловмисних кібер-діях проти критично важливої інфраструктури США.

Читайте також: У Google зміняться правила входу в облікові записи

Схожі новини