Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще одна країна вакцинувала більше половини населення

  • 05.11.2021, 11:15
  • 478

У Чехії щепилися майже 6 мільйонів людей

Як розповів кореспондент Радіо Свобода Сергій Стеценко, ситуація з коронавірусом у Чехії значно загострилася: якщо в середині жовтня фіксували по 800 нових випадків коронавірусу на день, то у середу, 3 листопада, в країні виявили майже 10 тисяч нових хворих.

«Водночас, людей, які перебувають у тяжкому стані не так багато, тому в уряді запевняють, що їм поки що вдається тримати ситуацію під контролем», — розповів журналіст.

За його словами, кампанія вакцинації у Чехії на початку проходила не надто швидко, бо були проблеми із постачанням вакцини. Наприкінці весни у країні відкрили кілька потужних центрів, в які можна було записатися за кілька хвилин онлайн. Аби популяризувати вакцинацію серед населення, місцевий МОЗ влаштовував різні акції: наприклад, центр вакцинації в автобусі, що їздив по Празі і де без попереднього запису можна було отримати вакцину. Нині в середньому на день проводять близько 50 тисяч щеплень. За словами урядовців, це єдиний спосіб утримати розповсюдження вірусу.

«Загалом чехи охоче йдуть вакцинуватися, однак, звичайно, є й такі, хто категорично проти. Згідно з останніми опитуваннями чеського МОЗ, 30 відсотків громадян не планують вакцинуватися взагалі», — розповів Сергій Стеценко.

За його словами, цього тижня в одному із чеських містечок 31-літній чоловік навмисно зіпсував дев’ять станцій передачі мобільного зв’язку 5-го покоління, тобто 5G. У поліції попередньо говорять про те, що він міг стати жертвою популярної ідеї теорії змови про чипування через вакцинацію.

Читайте також: Чехія посилює карантин

Схожі новини