Передплата 2024 «Добра кухня»

Конфлікт на Донбасі входить у нову стадію, - Washington Post

  • 31.10.2021, 11:35
  • 714

Американські та європейські чиновники помітили масштабне перекидання російських військових на кордони з Україною

Про це із посиланням на американських та європейських чиновників повідомляє The Washington Post.

Співрозмовники видання стверджують, що бачать «незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії».

Останніми днями в соціальних мережах з'явилися відеозаписи, на яких показані російські військові ешелони та автоколони, що перевозять техніку на південь та захід Росії. Газета повідомляє, що у США та ЄС почали фіксувати переміщення військ після завершення російсько-білоруських навчань «Захід-2021», які відбувалися з 10 до 15 вересня на 14 полігонах в обох країнах.

За словами аналітика Центру військово-морського аналізу Майкла Кофмана, супутникові знімки свідчать, що сили 41-ї загальновійськової армії, яка входить до складу Центрального військового округу, після маневрів не повернулися на місце звичайної дислокації в Новосибірську, а об'єдналися з іншими російськими військовими біля кордону з Україною. Він також стверджує, що 1-а гвардійська танкова армія, що базується під Москвою, перекидає у бік України військових та техніку.

Пересування військових відбувається на тлі того, як Росія посилила агресивну риторику щодо України. Наразі США та ЄС звертають увагу на те, що конфлікт на Донбасі входить у нову стадію.

Читайте також: Окупанти застосували заборонене озброєння: ніч на Донбасі

Схожі новини