Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія активізується на Донбасі, - ГУР

  • 29.10.2021, 18:15
  • 472

Бойовики стягують озброєння

Як з’ясувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Росія відремонтувала бойову техніку для бойовиків, які контролюють частину Донбасу, і в жовтні завезла на окуповані території нові партії озброєння та боєприпасів.

«Командування З С РФ протягом жовтня продовжувало нарощувати боєздатність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК після ремонту на території Росії повернули понад 10 одиниць бойових машин піхоти і бронетранспортерів, доставили понад 5,5 тисяч тонн пального, нові партії озброєння та боєприпасів, протитанкові керовані ракети, боєприпаси до 122-мм ракетних систем залпового вогню та 152-мм артилерійських систем, набої для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок, протипіхотні міни ОЗМ-72 та МОН-52, безпілотні літальні апарати «Орлан-10» і «Гранат-1».

За даними ГУР, також із російської території до ремонтно-відновлювальних підрозділів бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР» завозили «танкові двигуни, запасні частини та акумуляторні батареї».

Читайте також: Як минула доба у зоні ООС

Схожі новини