Передплата 2024 ВЗ

МЗС відреагувало на заяву РФ про дислокацію військ НАТО в Україні

  • 27.10.2021, 19:55
  • 559

Речник МЗС прокоментував заяву представниці МЗС РФ

«Заяви російських посадовців про ефемерні загрози зі сторони України та Північноатлантичного Альянсу — „продукт викривленого сприйняття реальності“. Україна прагне миру, справедливості та поваги до міжнародного права», — речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі Суспільному прокоментував заяву представниці МЗС Р Ф Марії Захарової про «активне військове освоєння України» з боку НАТО.

«За різними оцінками, на території цієї країни вже налічується близько десяти місць дислокації натовських військовослужбовців. В Очакові та Іллічівську будуються два військові центри, які зможуть приймати стратегічні бомбардувальники країн Альянсу. Здійснюється послідовна мілітаризація України та просування військової інфраструктури альянсу до російських кордонів», — сказала Захарова, передає пресслужба МЗС РФ.

В українському відомстві відповіли, що РФ намагається підірвати міжнародний порядок через агресію та конфронтацію.

«Ми розглядаємо Альянс не тільки як парасольку безпеки, але і як простір спільних демократичних цінностей. Подальший розвиток співпраці з НАТО залежить виключно від волі нашої держави та членів Альянсу. І в цьому діалозі Російська Федерація не має права голосу. Україна прагне миру, справедливості та поваги до міжнародного права», — йдеться у заяві.

Крім того, у МЗС додали, що заяви російських посадовців про ефемерні загрози зі сторони України — «продукт викривленого сприйняття реальності».

«Росія зараз має не місця дислокації військових НАТО рахувати, а докладати зусиль, аби зрушити з місця врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», — підкреслив Ніколенко.

Читайте також: Україну запросили на нараду вищого дорадчого органу НАТО

Схожі новини