Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хотіли будувати на центральній алеї Снопківського парку!

За фактом самовільного будівництва відкрито кримінальне провадження

Нечисті на руку працівники вже встигли залити бетоном викопану траншею. Фото Віри Чайки
Нечисті на руку працівники вже встигли залити бетоном викопану траншею. Фото Віри Чайки

Львівські парки як магнітом манять до себе певну частину забудовників… Як правило, роблять спроби будувати десь на периферії парків, користуючись тим, що не завжди визначено межі «зелених легень» міста. Однак щоб будували у самому центрі парку, та ще й на центральній алеї — такого не було! Саме такий кричущий випадок щойно стався у Снопківському парку (парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва, біля стадіону «Україна»).

Вранці 26 жовтня жителі мікрорайону помітили, що біля головної алеї парку стоїть техніка і робітники… заливають бетонний фундамент для якоїсь споруди.

Про це «ВЗ» повідомила громадська активістка Віра Чайка. На місце події зібралося багато людей, які були обурені тим, що відбувається. Адвокат, голова Громадської ради при СБУ Галина Янко викликала поліцію. Правоохоронці швидко зреагували, приїхали і все задокументували. На місце події прибули представники міської ДАБК.

У Поліції Львівської області повідомили, що за фактом самовільного будівництва слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.197−1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Виявлений на місці події спецавтомобіль-бетонозмішувач вилучили. Правоохоронці встановлюють обставини події.

Хто ж стоїть за такою зухвалою спробою незаконної забудови? За повідомленням ZAXID.NET, замовник робіт — ПП «Галицька імперія», підрядник — ТзОВ «Галбетон». Керівник міської ДАБК Тарас Павлишин каже, що жодних документів на ці роботи відомству не надали. Ні міськрада, ні райадміністрація не надавали жодних дозволів на виконання будь-яких робіт на території парку. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, керівником і власником ПП «Галицька імперія» є львівський підприємець є Юрій Гришкін. Одноосібним власником ТзОВ «Галбетон» є Роман Візний.

Читайте також: Рейтинг комфортних міст: Тернопіль очолив список, Львів — пасе задніх

Схожі новини