Передплата 2024 ВЗ

Львівщина може увійти в "червону" зону вже завтра

  • 26.10.2021, 17:15
  • 699

Через перевищення рівня захворюваності, госпіталізацій і заповненості ліжок, забезпечених киснем, які фіксують протягом трьох діб, Львівщину можуть перевести в «червону» зону з 27 жовтня

Львівські епідеміологи не виключають, що на завтрашньому засіданні Державна комісія ТЕБ і НС може прийняти рішення про переведення Львівщини у червону зону.

Крім окремих об’єктів, яким дозволено буде працювати (а це банки, аптеки, продуктові магазини і магазини, де продають корм для тварин), все інше буде закрито.

«Якщо на об’єктах буде вакциновано 100% працівників і вакцинованими будуть 100% їх відвідувачів, то такі об’єкти також зможуть працювати», — наголосив під час пресбрифінгу регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут, передає «Еспресо.Захід».

За словами керівниці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталії Іванченко, зараз на Львівщині діє 59 бригад у складі працівників Держпродспоживслужби, які від учора, 25 жовтня відвідують окремі заклади і перевіряють наявність документів, які підтверджують вакцинацію у працівників та відвідувачів, а у разі виявлення порушень вживають відповідних заходів адміністративного й дисциплінарного впливу.

Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію в області продовжує залишатися напруженою. «Щодня госпіталізують понад 300 осіб. За вчорашню добу, 25 жовтня у лікарні поступила 301 особа. Загалом від початку реєстрації захворюваності на COVID-19 у Львівській області захворіло 174,5 тисячі людей. Але проблема полягає не тільки у тому, що багато людей хворіє, а й у тому, що багато хворіє важко. У реанімаційних відділеннях перебуває 207 осіб, з них понад 60 — на штучній вентиляції легень. Це — майже кожен третій. Статистика попередніх днів була такою ж невтішною і, на жаль, ми маємо досить багато летальних випадків. Загалом від початку пандемії ми втратили 4433 жителів Львівщини. Це — населення невеликого населеного пункту», — навів аналогію Олег Когут.

Читайте також: На Львівщині виявили понад тисячу нових випадків коронавірусу

Схожі новини