Передплата 2024 ВЗ

На реконструкцію садочка у селі Воля-Баранецька — півтора мільйона гривень

26 жовтня бюджетна комісія Львівської обласної ради погодила виділення додаткових коштів з обласної скарбниці на ремонт освітніх закладів Львівської області

На реконструкцію садочка у селі Воля-Баранецька — півтора мільйона гривень
На реконструкцію садочка у селі Воля-Баранецька — півтора мільйона гривень

Як повідомив «ВЗ» заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, для будівництва дитячого садочка на 150 дітей у селі Воля-Баранецька, що на Самбірщині — 1,5 млн грн.

«Інший об’єкт, що отримав фінансування з бюджету — на реконструкцію школи у Бісковичах Самбірського району. Додатково передбачено майже 800 тис. грн. Навчальний заклад розрахований на 450 учнів. Сьогодні роботи на об’єктах активно тривають».

За словами чиновника, у вересні два десятки шкіл Львівщини отримали 40 мільйонів гривень (субвенція з державного бюджету) на ремонтні роботи. На фінансування проєктів претендували опорні школи та заклади, де навчаються не менше 350 учнів. Серед тих, хто отримав фінансування — Городоцький опорний заклад загальної середньої освіти № 5 (995,4 тис. грн), Давидівський заклад загальної середньої освіти імені Т. Г. Шевченка (3 057,8 тис. грн), Дрогобицький ліцей — 448,2 тис. грн.

Відповідне рішення бюджетної комісії будуть розглядати в сесійній залі.

Тим часом…

Запланована на 26 жовтня VIІІ чергова сесія Львівської обласної ради восьмого скликання не розпочала роботу у зв’язку з відсутністю кворуму. Вранці у сесійній залі зареєструвалися лише 35 депутатів. Як інформує пресслужба Львівської обласної ради, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак пояснила, що пленарне засідання Львівської облради перенесено за ініціативи депутатів та з огляду на незадовільну ситуацію у Львові та області з епідемією коронавірусу.

«На жаль, серед депутатів Львівської облради, попри активну кампанію вакцинації, є інфіковані. Львівська область нині посідає третє місце в Україні за кількістю тих, в кого виявлено коронавірус. За таких обставин депутати облради вирішили подати приклад і утриматись від проведення пленарного засідання, яке триває довгий робочий день при великій скупченості людей».

За словами Ірини Гримак, депутатський корпус активно готувався до проведення чергової сесії, депутатські комісії напрацювали всі необхідні рішення, тому при першій можливості проведення пленарних засідань роботу буде відновлено.

«Нам треба разом пережити цей період і вберегти здоров’я мешканців Львівщини», — наголосила голова обласної ради.

Читайте також: На Львівщині виявили понад тисячу нових випадків коронавірусу

Схожі новини