Передплата 2024 «Добра кухня»

«Влада Зеленського привела Україну до ситуації, коли буде випрошувати в Путіна не тільки зустріч, а й енергоносії»

  • 25.10.2021, 21:12
  • 618

Про це заявила Вікторія Сюмар

Нинішня влада отримала від команди Порошенка енергетичну незалежність і 4 мільярди доларів на рахунку Нафтогазу. Натомість зараз Україна стоїть перед загрозою повернення на газову голку Кремля, а влада намагається прикрити свої провали в енергетиці черговими фейками проти політичних опонентів.

Про це в ефірі Прямого каналу сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність», заступниця Секретаря РНБО у 2014 році Вікторія Сюмар.

Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

«Реальність насправді жахлива. Зима 21−22 може бути дуже холодною. Вона може бути дуже холодною у помешканнях українців. Запасів вугілля — в 4 рази менше. Як би не переконував Вітренко, що у нас 18 мільярдів кубів газу у сховищах, там 4 мільярди кубів це технічний газ, який не можна викачувати. Виявляється, що на 9 мільярдів кубів претендує Ігор Коломойський. І вже завтра в суді „Нафтогаз“ має відповісти чесно українцям, скільки газу він віддасть Коломойському і скільки залишиться українцям. Коломойський виставив претензії і буде судитися за 9 мільярдів кубів газу», — зазначила Сюмар.

«Це означає, що у нас залишиться 4 мільярди для потреб країни. Це взагалі ні про що», — застерігає народна депутатка.

«Ми бачимо, що за ці 2,5 роки ми прийшли до ситуації, коли не дай Бог Україні доведеться випрошувати в Путіна не тільки зустріч, а випрошувати енергоносії. Все це — через системні хронічні помилки влади. Від Газпрому попередники їй залишили 4 мільярди доларів на рахунках українського Нафтогазу. Ми ж фактично їх відсудили у Газпрому. Скільки можна було весною. коли ці гроші були на рахунку Нафтогазу, купити газу? Він коштував тоді 100, 150, максимум 200 доларів за тисячу кубометрів», — констатує Сюмар.

Читайте також: Чому Україна досі має проблеми в нафтогазовій сфері

Схожі новини