Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У школах Китаю знизили шкільне навантаження на учнів за однієї умови

  • 23.10.2021, 19:15
  • 533

У Китаї ухвалили закон про спрощення домашнього завдання для школярів, однак діти не мають проводити вільний час в інтернеті

Про це повідомляє BBC.

Попри ухвалення закону, батьки мають слідкувати за тим, аби у вільний час діти відпочивали чи були фізично навантажені, але не проводили час в інтернеті.

До цього, у серпні, у Китаї скасували письмові екзамени для дітей віком від 6 до 7 років. Це спричинили заяви чиновників, які стверджували, що такий темп навчання шкодить фізичному та психічному здоров’ю школярів.

Закон поки що не опублікували. Його головна ідея — закликати батьків виховувати в дітях моральні цінності, стимулювати до інтелектуального розвитку, прищеплювати соціальні навички. За реалізацію закону відповідатиме місцева влада. Також на місцях планують організувати роботу позакласних гуртків та секцій, оскільки домашніх завдань стало менше, а вільного часу — більше.

Новий закон викликав неоднозначну реакцію. Батьки, які працюють за схемою «996» (з 9 ранку до 9 вечора по 6 днів на тиждень) не розуміють, коли мають виконувати рекомендації щодо виховання, якщо змушені постійно працювати. При цьому, зменшення кількості домашніх завдань спровокувало невдоволення серед репетиторів, які платно робили завдання зі школярами.

Читайте також: РНБО: школярів варто відправити на довготривалі канікули

Схожі новини