Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Льва Парнаса визнали винним у фінансових махінаціях на виборах у США

  • 23.10.2021, 12:55
  • 492

Він був близьким до колишнього адвоката Дональда Трампа й дещо впливав на фінансування виборчих кампаній під час виборів 2018 року

Про це повідомляють Associated Press та Reuters.

Парнас був визнаний винним за всіма шістьма пунктами звинувачення, обвинувальний вирок оголосили 22 жовтня.

Йдеться про використання коштів громадянина Росії Андрія Муравйова для фінансування виборчих кампаній в США (іноземцям заборонено фінансувати політичні кампанії), зокрема, кандидатів у тих штатах, де можна було отримати ліцензію на вирощування рекреаційної марихуани.

Також Парнас був визнаний винним у здійсненні незаконних партійних пожертв від імені інших осіб. Згідно з матеріалами справи, Парнас і його партнер — ще один виходець із України Ігор Фруман, який раніше частково визнав свою провину, зробили незаконні пожертвування через юридичну особу в 2018 році, зокрема, $ 325 тисячі на організацію кампанії America First Action, яка виступала за переобрання Дональда Трампа в 2020 році.

Окрім цього, у причетності до використання грошей російського бізнесмена для політичних пожертв у США був визнаний винним ще один виходець з України Андрій Кукушкін, соратник Муравйова.

Прокуратура вимагала негайно взяти Парнаса і Кукушкіна під варту, пославшись на небезпеку втечі, але суддя дозволив їм залишитися на волі під заставу до винесення вироку. Адвокати Парнаса збираються оскаржити вирок і запевняють, що гроші Муравйова були спрямовані на бізнес-інвестиції, а не на внески у виборчу кампанію.

Читайте також: Актор, який застрелив операторку з України, відреагував на інцидент

Схожі новини